منتدى مدرسة السادات الثانوية بنات بالزقازيق - محافظة الشرقية - مصر
مرحبا بالزائرين الكرام وتشرفنا زيارتكم
ونتمنى من كل زائر التسجيل والمشاركة بفاعلية
وكل عام وأنتم بخير ومصر الغالية فى أمن وسلام .


منتدى مدرسة السادات الثانوية بنات بالزقازيق - محافظة الشرقية - مصر
 
الرئيسيةمجلة الساداتاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالتسجيلدخول
دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر
كلمة مدير المنتدى
بسم الله الرحمن الرحيم
قال جبريل عليه السلام يا محمد ‏والذي بعثك ‏بالحق لا يدعوا احد بهذا الدعاء إلا غفرت له ذنوبه واشتاقت إليه ‏الجنة واستغفر له المكان وفتحت له ‏أبواب الجنة فنادته الملائكة يا ولي الله ‏ادخل من آي أبواب الجنة تشاء. والدعاء سهل يمكن قوله ‏دائما و ‏هو.... ''‏اللهم إني أسالك إيمانا دائما وأسألك قلبا خاشعا وأسألك علما ‏نافعا وأسألك يقينا صادقا وأسألك ‏دينا قيما وأسألك العافية من كل ‏بلية'' '‏اللهم أغفر للمؤمنين و المؤمنات و المسلمين و المسلمات الأحياء ‏منهم و الأموات".
المواضيع الأخيرة
» امتحان ديسمبر 13-2
الجمعة مارس 21, 2014 11:50 pm من طرف إبراهيم15

» هدية الأستاذ محمد صالح : تحميل ويندوز اكس بي واجهة فيستا بحجم 2 ميجا فقط Windows Longhorn 2MB وحجمه الحقيقى بعد حرقه 800 ميجا
الخميس فبراير 20, 2014 3:15 am من طرف ka4503

» اقوال ماثورة
الخميس فبراير 13, 2014 7:21 am من طرف fatima ahmed

» برنامج داون لود منجر
الخميس ديسمبر 26, 2013 8:25 am من طرف مسيو/محمد قطب

» جداول الشرقية يناير2014
الخميس ديسمبر 26, 2013 8:15 am من طرف مسيو/محمد قطب

» امتحان ديسمبر 13- 1
الجمعة ديسمبر 20, 2013 10:22 pm من طرف مستر جمال الحسينى

» صورة متفوقة
الإثنين ديسمبر 16, 2013 10:37 pm من طرف مستر جمال الحسينى

» امتحان تدريبى للصف الثالث الثانوى
السبت ديسمبر 14, 2013 12:13 am من طرف مسيو/محمد قطب

» الأختبار الأول للصف الثالث
الثلاثاء ديسمبر 10, 2013 10:02 am من طرف مستر جمال الحسينى

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
منار الشحات - 2576
 
*نورهان أحمد عبدالله* - 1974
 
mohameddddd - 1424
 
أفنان حسن - 941
 
ايمان عبد الرحمن محمد - 843
 
ايمان مصطفى متولى - 351
 
حنين قمر الزمان - 175
 
admin - 167
 
fatima ahmed - 158
 
مادونا عماد - 144
 
أفضل 10 فاتحي مواضيع في المنتدى
mohameddddd
 
منار الشحات
 
ايمان مصطفى متولى
 
ايمان عبد الرحمن محمد
 
أفنان حسن
 
admin
 
مستر جمال الحسينى
 
*نورهان أحمد عبدالله*
 
MR TAREK
 
m13m2000
 
أفضل 10 أعضاء في هذا الشهر
المواضيع الأكثر نشاطاً
<< يــقـــــربــــلك ايــــــــــه الاســـــــم ده >>
لعبة قمر14
مركز المنتدى لاهداء الورود بعد العدد خمسة 5
من 1 الى 8 و أختر اي عضو ان يذهب معك الى رحلة سياحية
لعبة سوبر ستار المنتدى من 1 ............5
من واحد ...................... أربعة
لو انت مدرس, تطرد مين من حصتك من الاعضاء
₪ ₪¯−ـ‗_اختار وظيفه للعضو اللى بعدك_‗ـ−¯Ξ₪ ₪
من 1 لخمسة و اختر عضو يكنس المنتدى
لعبة الزحلقه
المواضيع الأكثر شعبية
مطلوب مدرسين ومدرسات لدولة الكويت 2011 - 2012
كيف تكتب براجراف بطريقة سهلة هام جدا
تفعيل الويندوز 7 مدى الحياة windows 7 loader
طريقة عمل الخبز المصرى البلدى بالصور وطريقة عمل الخبز الفينو بكل أنواعه بالصور
إنتهت وزارة المالية من تحديد الحد الادني للاجور ب 700جنيه شهريا والاقصي ب 28 ألفا كمرحلة أولى
بالفيديو والصور طريقة عمل الايس كريم للشيف حسن بالصور
معلومات رائعة عن مرضى الدوالى والنقرس
شاهد كل صور زفاف شريف رمزي عن منة حسين فهمي ثم انفصالهم فى هدوء تام واسرار رهيبة تكشفها الصور
بالصور شاهد زفاف دينا هانى شاكر . وبكاء والدها هانى شاكر بعد وفاتها
دورى أبطال أفريقيا 2011(كل اخبار البطولة والمباريات والفيديوهات والنتائج مع التحليل )
احصائيات
هذا المنتدى يتوفر على 1780 عُضو.
آخر عُضو مُسجل هو الــــرآيــــــــــقة فمرحباً به.

أعضاؤنا قدموا 10852 مساهمة في هذا المنتدى في 3635 موضوع
 | 
 

 طريقة عمل الخبز المصرى البلدى بالصور وطريقة عمل الخبز الفينو بكل أنواعه بالصور

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
اسراء محسن
عضو مبتدىء
عضو مبتدىء


نقاط العضو: 21199
تقييم العضو ( هام جدا ): 200

مُساهمةموضوع: طريقة عمل الخبز المصرى البلدى بالصور وطريقة عمل الخبز الفينو بكل أنواعه بالصور   الأحد يونيو 05, 2011 10:53 pm

أولا : طريقة عمل العيش الفينو بالصور




انهاردة جيبالكم الفينو سهل جدا ومن غير خوف ولا وجع دماغ ولا الحاجات الكتيرة دى ولابيض وكبايه ولا اتنين اسهل منه مافيش يلا نشوف الصور


كيلو ونص دقيق + 2 معلقه خميرة مذابه فى نص كوب ماء دافئ + فنجان ونص زيت + ملح + 3معلقه كبيرة سكر + ( اختيارى حته زبدة صغنونه + كوب لبن بودرة ) + ماء للعجن

تضيفى المكونات كلها ما عدا الزيت تعجينيها كويس طبعا يا بنات الميه مشكله بالنسبلكم بالنسبه للكميه لو عندكم زجاجه البيبسى الليتر خليها عندكوا ودى تلات ارباع كميه الميه اللى حنعوزها يعنى لتر الا ربع ماء عشان تكون معانا رطبه ومش معنى انا قولت لتر الا ربع يبقى مظبوط حسب الدقيق يا جماعه يا يعوز اكتر يا اقل بس لازم تكون رطبه العجينه وبتلزق فى الايد شويه
بعد ما تعجنى ضيفى الزيت واعجنى تانى لغايه ما يختفى



شايفين تلزق شويه بنفس الشكل

هنا خمرت




تقفليه بشكل دة كويس عشان ميفتحش منك

طبعا حطيه فى صينيه وبعديهم عن بعض عشان لما يخمر وادهنى وشه بالبيض

واادى الكيزر بعد ما خمر





وحبه بالسمسم



ثانيا : طريقة عمل الخبز المصرى البلدى بالصور

الأدوات الواجب توافرها فى البيت من أجل صناعة العيش
_ فرن صغيرة للخبيز (معلش بتشتغل بـ أنبوبة الغاز ) .... سعرها مش غالى





_ رول لفرد الرغيف أو نشابة






_ خشبة مستديرة ولها يد خشبية من أجل دخول العيش للفرن









_ 2صاج كبير
زى ده

_ ميزان المطبخ



ملحوظة مهمة:
أول ما تجيبى الفرن وتوصليها وتتأكدى من التوصيلات وأنها أمان تشغليها وباستخدام قطعة قماش مبلولة وتمسحيها وهى شغاله كويس علشان مطرح الألومنيوم يطلع
وطبعا الفرن يفضل وضعها فى البلكونه ودا أريحلك لأن كمان درجة حرارتها بتبقى عالية أكتر بكتير من فرن البتوجاز



بعد ما تنوى العزم وتتوكلى على ربنا و تجهزى الأدوات دى نبدأ بقى الشغل



المقادير : (تنتج حوالى 15 رغيف)
2 كيلو دقيق فاخر
2 ملعقة ممسوحه ملح
10جرام خميرة بيرة
ردة ناعمة


الطريقة


أولا: نضيف للخميرة قليل من السكر وشوية ماء دافئ ونسخنها شوية فى فرن البتوجاز



ثانيا: نضع الدقيق فى كروانه أو أناء للعجن واختارى مقاس منابس وخدى بالك أن العجين هيخمر
ثم نضيف إليه الملح والخميرة بعد ما تكون خمرت ثم نبدأ فى إضافة ماء دافئ


ونبدأ نعجن كويس ونلف العجينة كويس ونلمها من تحت لفوق ونخلط المكونات كويس مع بعضها
لغاية ما يبقى قوام العجينة متماسك بحيث ولا أنها ناشفة ولا طرية وخدى بالك أنها عجينة بتلزق فى الأيد يعنى متفضليش تضيفى ماء علشان تبطل تلزق فى الحاله دى هتلاقيها طريه خالص ومينفعش فردها

ثم نغطي اناء العجن بكيس بلاستيك (علشان العجينة متلزقش جامد فيه) ونلفها ببطانية ونضعها فى فرن البتوجاز ( وهى دافئه مكان ماسخنا الخميرة)



ونتركها لمدة ساعة علشان تخمر


بعد ما تخمر نقرص العيش
تكونى فاتحة ماء الصنبور و تاخدى من العجينة وتبليها قليلا بالماء علشان متلزقش جامد فى إيديك وتوزنيها على الميزان حوالى 200 جرام الرغيف
ونكون مجهزين صاج ومفروش ردة ناعمة ونضع علية الأرغفة و خلى فيه مسافة بين كل رغيف والأرغفة الأخرى



غطى الصاج بكيس بلاستيك وأتركيهم ساعة علشان يخمروا



المرحلة الأخيرة الخبيز

شغلى الفرن وخلي الشعلة اللى تحت عاليه واللى على الجانبين قليله



على الطرابيزة أفرشى شوية ردة ناعمة وحطى الرغيف عليها
أنثرى قليل من الدقيق فوق الرغيف
وأبدئ بواسطة النشابة أو الرول أفردى الرغيف لحد ما يوصل لمقاس مناسب





أمسكى الرغيف كويس وأنقليه على الخشبة المستديرة واللى من خلالها أرمى الرغيف فى الفرن



أستنى شوية لحد لما يقب



بعد كده قومى بتعليه النار اللى على الجانبين علشان يحمر من فوق


تقدرى تخرجى الرغيف وبالهنا والشفا


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 

طريقة عمل الخبز المصرى البلدى بالصور وطريقة عمل الخبز الفينو بكل أنواعه بالصور

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

 مواضيع مماثلة

-
» إضافة موقعك في محركات البحث لاشهار موقعك بسرعه البرق + شرح بالصور
» طريقة سهلة للاستماع للقران الكريم بصوت أجمل القرّاء 24H/24
» وثيقة حقوق الطفل المصرى
» من تاريخ وأنساب قبائل الصعيد المصرى

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى مدرسة السادات الثانوية بنات بالزقازيق - محافظة الشرقية - مصر :: المنتدى الترفيهى لطالبات مدرسة السادات الثانوية بنات :: منتدى المطبخ المصرى والعربى وأفضل المأكولات-